SPOMENULI ZAPADNU TRIBINU Policija dan nakon derbija na Poljudu: ‘Ovo je ključ naše intervencije…’

Autor:

Screenshot

Pune ruke posla imali su u srijedu navečer, nakon nogometnog derbija Dinama i Hajduka na Poljudu, osim policije i splitski vatrogasci koji su požare gasili na sve strane, a osim uništene imovine zabilježeno je ozljeđivanje osam policajaca.

Policija je objavila da su sve nerede suzbili u sat i pol.

“Radi se o jednoj organiziranoj intervenciji policije, nekih sat, sat i pol smo uspjeli primiriti cijelu situaciju”, započeo je načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić pa dodao:

“Žao nam je što morali primijeniti sredstva koja su nam na raspolaganju, ali prijetnja koja je nastala, napadi koji su prijetili su to uvjetovali.”

POŽARI I NASILJE Torcida je divljala po Splitu, policajcu slomljena bedrena kost

Osvrnuo se i na incident koji se dogodio na zapadnoj tribini. “Dvije osobe sa zapadne tribine privedene su zbog gađanja policije i gostujućih navijača. Upotrebljena su sredstva prisile, osobama se ništa nije dogodilo”, rekao je, piše Net.hr.

“Privedeno je 54 navijača, dobar dio njih je odmah pušten kući. Mislim da je privedeno 14 navijača Dinama, ostalo su navijači Hajduka”, navodi.

Policija je otrpjela napad bačvama, letvama, mnogim čudnim stvarima kojima nije mjesto na tribini. Postupali smo nepristrano, to je ključ ove intervencije. Posao smo obavili odlično”, kaže.

“Oko 22.30 smo uspostavili red da 1000 gostujućih navijača može napustiti Split”, ističe.

DAN NAKON NEREDA! U Splitu dva policajca teže ozlijeđena, javio se Božinović: ‘Liječnici daju sve od sebe’

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.