DAN NAKON NEREDA! U Splitu dva policajca teže ozlijeđena, javio se Božinović: ‘Liječnici daju sve od sebe’

Autor:

03.04.2024., Hotel Antunovic, Zagreb - U Hotelu Antunovic odrzano je predstavljanje kandidata VI. izborne jedinice Hrvatske demokratske zajednice. Photo: Luka Batelic/PIXSELL

Luka Batelic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su u neredima nakon nogometnog derbija u srijedu između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu privedene ukupno 54 osobe, ozlijeđena su tri policajca, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Božinović je precizirao da su dvojica policajaca teže ozlijeđena, a jedan je pušten kući. ”Siguran sam da liječnici u Splitu daju sve od sebe”, rekao je ministar u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova gdje je u četvrtak obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

”Niti jedan iskreni ljubitelj sporta nikako ne može biti zadovoljan s onim što se sinoć dogodilo. Dapače, ne smije biti razumijevanja za nasilje i vandalizam. Zbog nekolicine ljudi, svi ostali sudionici utakmice, igrači, sportski djelatnici, ali i navijači pretrpjeli su strah i ugrozu, ali to se neće dozvoliti”, istaknuo je.

POŽARI I NASILJE Torcida je divljala po Splitu, policajcu slomljena bedrena kost

Božinović se zahvalio policajcima i vatrogascima na njihovom angažmanu, naglasivši da su postupili vrlo profesionalno i reagirali na najbolji način kako bi zaštitili građane i spriječili daljnju eskalaciju na stadionu i izvan njega.

”Što se tiče počinitelja, kriminalističko istraživanje ide dalje. Oni će biti suočeni s posljedicama svoji postupaka sukladno zakonu. Ovo su iznimne situacije koje trebaju nestati s naših sportskih borilišta”, dodao je.

JAKOBUŠIĆ ‘Osjećam sram. To nije Hajduk, to nije Split! Karoglan mi je ponudio ostavku’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.