POŽARI I NASILJE Torcida je divljala po Splitu, policajcu slomljena bedrena kost

Autor:

Split, 3.4.2024.- Nakon polufinalnog ogleda hrvatskog Kupa i pobjede Dinama protiv Hajduka sa 1-0, dio navijača splitskog kluba utrčao je na travnjak Poljuda. Nakon završetka utakmice Hajduk - Dinamo (0-1) na Poljudu su se dogodile ružne scene. Dio navijača Hajduka sa sjeverne tribine utrčao je na teren i krenuo prema igračima Dinama koji su slavili plasman u finale Kupa. Policija je odmah intervenirala i navijači su potjerani natrag na tribinu. foto HINA/ uas

HINA/ua

Pune ruke posla imali su u srijedu navečer, nakon nogometnog derbija Dinama i Hajduka na Poljudu, osim policije i splitski vatrogasci koji su požare gasili na sve strane, a osim uništene imovine zabilježeno je ozljeđivanje osam policajaca.

U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju.

Ostali policajci imali su lakše ozljede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetma te su nakon obrade pušteni kućama.

U bolnici za Hinu kažu da je nakon saniranja ozljede kući otpušten i 49-godišnji policajac koji je imao opekline glave i vrata dok je 56-godišnji policajac koji je zadobio tešku ozljedu bedrene kosti operiran i hospitaliziran.

Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i ozljedu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom.

VIDEO Pogledajte nerede na Poljudu

Navijački neredi na ulicama Splita počeli su nakon završetka utakmice kada su gorjeli metalni kontejneri i kante duž Zrinsko Frankopanske ulice, na parkingu i nešto niže kod Starog placa. Pet je kontejnera u potpunosti izgorjelo, a nešto poslije 23 sata je gorjela i roleta stana u Karamanovoj ulici. Plastični i metalni kontejneri gorjeli su i u Teslinoj, Ličkoj, Karamanovoj i Rendićevoj ulici te Ulici Hrvatske mornarice.

Vatra je plamtjela na parkiralištima zbog čega su brojni građani strahovali za svoja vozila i uznemireno pozivali policiju u pomoć. Nered se “prelio” i na udaljenije ulice od Poljudske ljepotice na Blatine, u Šimićevu ulicu gdje su gorjeli plastični kontejneri.

BACALI BENGALKE, BOCE, KAMENJE… Uhićeno više od 50 huligana, tri policajca u bolnici. Policija čuvala vatrogasce

Na terenu se s vatrom borilo 45 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split s ukupno 14 vozila. Opći kaos koji je započeo upadom navijača Hajduka na nogometni teren i čupanjem stolica na stadionu, te navijački neredi paljenja kontejnera po gradu izazvalo je veliku materijalnu štetu.

Gradonačelnik Ivica Puljak, koji je bio na utakmici, na svojoj je društvenoj mreži osudio nerede i uništavanje imovine, poručivši da nema opravdanja za nasilje. Brojni navijači koji su na utakmici bili sa svojim obiteljima i malom djecom u neredima tražili su mjesto spasa ustravljeni pred razjarenom hordom koja lomi sve pred sobom.

Splitska policija ranije je izvijestila da je u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.