Proteklog vikenda šestoro poginulih u prometu

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginulo je šest osoba, a zaustavljeno je 16 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 4305 prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1525), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (576) i vožnja u alkoholiziranom stanju (366). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 270 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 87, počinili su vozači od 31 do 40 godina kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveće prekoračenje brzine od 247 kilometara na sat zabilježili su sisačko-moslavački policajci, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od3,4 promila zabilježena na koprivničko-križevačkom području.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 16 ponavljača koji su počinili 20 prekršaja.

Prema MUP-ovim podacima, u prvih pet mjeseci 2021. godine, u prometnim nesrećama poginula je 91 osoba, što je za tri osobe ili 3,4 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine u kojem je stradalo 88 osoba.

Komentiraj