Proslavljeni pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

KD Lisinski

Daniil Trifonov trenutno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih svjetskih pijanista.

Uskoro će biti objavljen njegov novi album, a pred njim je i gust raspored rasprodanih koncerata na najpoznatijim svjetskim pozornicama. Na popis je uvršten i Zagreb, u kojemu će u Lisinskom nastupiti u subotu (06. listopada).

Premda mu je samo 27 godina, iza njega je sedam objavljenih studijskih albuma. Za album ‘Transcedental’ iz 2017. godine osvojio je prestižnu nagradu Grammy u kategoriji Najbolji klasični instrumentalni solo album. U koncertnoj sezoni 2018/2019 umjetnik je u rezidenciji Berlinske filharmonije s kojom je već nekoliko puta nastupao.

Na pozornicu je prvi put zakoračio sa samo osam godina i otada se ne odvaja od klavira i ne prestaje impresionirati svjetsku publiku. Osim kao vrhunski izvođač, Daniil Trifonov je i skladatelj, što obogaćuje njegov jedinstven pristup fantastičnim interpretacijama.

Pažnju javnosti i struke privukao je i zanimljivim načinom vježbanja; kako bi stekao dovoljnu snagu za izazovne pasaže, pokrete prstiju uvježbava pod vodom ili u ležećem položaju.

Na koncertu u KD Lisinski će izvesti program kojim će pokazati sve aspekte svojega tehničkog i interpretativnog umijeća. Zagrebačku publiku odvest će na glazbeno putovanje unatrag stoljeće i pol, u zlatno doba klavirske glazbe s djelima Beethovena, Schumanna i Prokofjeva.

Foto: Daniil Trifonov

Komentiraj