Promjenjivo s kišom, upozorenja zbog grmljavinskih pljuskova

U Hrvatskoj će danas prevladavati promjenjivo vrijeme s mjestimičnom kišom, a osobito poslijepodne i pljuskovima s grmljavinom koji će biti češći, izraženiji i obilniji u gorju, unutrašnjosti Dalmacije te na sjevernom i srednjem Jadranu, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Duž obale slaba do umjerena bura, od sredine dana u Dalmaciji jugozapadnjak i zapadnjak koji će ponovno navečer okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27, na Jadranu od 26 do 31 °C.

Meteoalarm je zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova za utorak izdao narančasta upozorenja za područja Gospića, Knina, Rijeke i Splita te žuta upozorenja za područja Dubrovnika, Karlovca, Zagreba i Osijeka.

I sutra promjenjivo i nestabilno, osobito na Jadranu i uz njega. Jačih pljuskova pa i grmljavinskih nevremena bit će osobito u Dalmaciji, dok će se tijekom dana u središnjim i istočnim predjelima, potom i na sjevernom Jadranu postupno razvedravati.

Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu od 18 do 22. Najviša dnevna između 23 i 28 °C.

Komentiraj