HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Promjena povjerenika jedina je moguća sankcija’

Darinko Kosor, predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo komentirao je za N1 današnju sjednicu na kojoj su ministrica Martina Dalić i izvanredni povjernik u Agrokoru, Ante Ramljak odgovarali na pitanja zastupnika rekavši kako je Odbor na neki način zamijenio Povjerenstvo. “Kao predsjednik Odbora za gospodarstvo dao sam inicijativu. Mi smo otvorili Odbor i za zastupnike koji nisu članovi Odbora. Postavljali su pitanja tko je htio i dobili smo neke nove odgovore, npr. tko je pisao zakon”, rekao je Kosor, dodavši da su dogovorene još najmanje dvije sjednice odbora.

Na kritike da su se neki zastupnici žalili na proceduru, Kosor je odgovorio kako misli da su upravo predstavnici SDP-a rekli da su dobili odgovor na pitanje tko je pisao zakon.
“Ako oni iz oporbe tako kažu, onda je vjerojatno tako. Dalić je rekla da se konzultirala i s odvjetnički uredima i s Ramljakom. Nema boljeg tijela od Odbora da se postavljaju sva pitanja. Ako hoćete, vidjeli smo i priznanje greške i ispriku povjerenika zbog angažiranja svoje bivše firme”, kazao je Kosor dodavši da je Ramljak priznao grešku, ispričao se i stavio mandat na raspolaganje. “Nije na Saboru da provodi sankcije, to dobro znate”, zaključio je Kosor.

Na upit može li Ramljak nastaviti raditi svoj posao, Kosor je odgovorio kako su Ramljakovi potezi s bivšom firmom za njega moralno upitni poslovi, te kako je jedina moguća sankcija je promjena povjerenika, dodavši da nije na njemu da vjeruje Ramljaku i Dalić.

“Kao predsjednik Odbora ne bavim se vjerovanjem nego time da pred ovaj Odbor dovedem najvažnije ljude koji se bave Agrokorom, a Agrokor je trenutno najveći problem Republici Hrvatskoj”, izjavio je Kosor.

Komentiraj