Pritvoreni Klarić: “Nije problem u onima koji izvršavaju zakone, nego u onima koji ih donose. Njima plaća stiže na vrijeme”

Pritvoreni vlasnik zagrebačke teretane Andrija Klarić pušten je utorak iz pritvora, nakon što je saslušan u državnom odvjetništvu. Za Novu TV  iznio je dojmove oko svega što se događalo.

Podsjetimo, Andrija Klarić, vlasnik koji je u ponedjeljak otvorio vrata svoje teretane u Zagrebu, kažnjen je s ukupno 30 tisuća kuna odlukom Stožera civilne zaštite, dok mu je Državni inspektorat zapečatio objekt na 30 dana ili do opoziva odluke Stožera.

“Ovo mi je jedini izvor prihoda”

“Policajci su bili fenomenalni. Bili su prava ekipa. Na kraju ispitivanja, gospodin je rekao – ‘heroj, a ne zločinac!’. Neugodno je bilo i dvjema inspektoricama i jednom gospodinu kad su morali napravili pečaćenje”, kazao je Klarić.

“Kad sam im rekao da radim iz prostora teretane i online vježbe i da mi je to jedini izvor prihoda, konzultirali su se i pročitali su mi odluku. Rekli su mi da ne piše kako online može biti otvoreno. Rekao sam im da su mi zabranili jedini način rada. I inspektorici je bilo neugodno”, dodao je Klarić.

“Na državnom odvjetništvu sam osjetio da me pitaju zato što zakon tako kaže, no imam dojam da ne podržavaju to što moraju raditi. Moj je zaključak da nije problem u onima koji izvršavaju zakone, nego u onima koji ih donose”, rekao je Klarić.

Nitko ne pita od čega živimo

“Ne mislim da sam išta loše učinio, u istim okolnostima ponovio bih istu stvar. Sad ne mogu jer je zapečaćeno, naravno i ne bih namjerno kršio i ponavljao što sam napravio. No, oni ne mogu opravdati svoje postupke”, rekao je Klarić.

“Nitko ne pita od čega živimo, zajamčenih četiri tisuće kuna stiglo je s kašnjenjem od nekoliko mjeseci, a njima plaće stižu na vrijeme. Oni ne osjete krizu, a mi smo na rubu preživljavanja”, dodao je Klarić.

Istaknuo je da je svima ukinuto pravo na rad, no on je dobro, i zdrav je.

“Onaj tko je spreman slobodu dati za sigurnost, taj nije zaslužio ni jedno ni drugo. Kad nepravda postane zakon, onda otpor postaje obaveza. Za ružne stvari u životnu nisu krivi zločesti ljudi, nego dobri koji nisu učinili ništa da ih spriječe”, naglasio je Klarić i dodao da treba učiniti sve što se može da se spriječi one koji rade krivo.

“Nakon 11 mjeseci kriza nije riješena”

“Nismo više spremni žrtvovati svoja ljudska i građanska prava za bilo što. Nakon 11 mjeseci krize i dalje nismo riješili COVID. Smatram da oni koji vode ovu krizu – taj posao rade pogrešno. Pozivam premijera da da ostavku i raspiše nove izbore i pusti nekog drugog da to odradi”, istaknuo je Klarić.

Sve je pozvao na prosvjed u srijedu.

Navodi da od Državnog inspektorata još nije dobio ništa napismeno.

“Ova vlast mi ne da da radim pa se onda moram baviti njima”, poručio je Klarić i dodao da je politika Vlade nelogična i nekonzistentna.

“Ne snalaze se. Siguran sam da imaju dobre namjere, ali ne snalaze se. Vode nas u izolaciju, to nije dobro”, rekao je Klarić i dodao da je policija tražila određivanje istražnog zatvora.

“Inspektorica je zapečatila teretanu, pa se izgubio smisao tih zahtjeva. No, bio sam spreman, 30 dana hrane i spavanja na teret države…”, rekao je Klarić.

“Pušten na slobodu”

Odvjetnik Andrije Klarića, Gordan Marović, za Vijesti Nove TV pojasnio je što će se dalje događati.

“Odgovarao je na pitanja državnog odvjetništva, aktivno se branio, detaljno iznio što je imao. Zamjenica državnog odvjetnika odlučila je da neće tražiti istražni zatvor. Znači da će biti pušten na slobodu”, kazao je Marović.

O tome hoće li biti podignuta kaznena prijava ili ne, odvjetnik kaže da će odlučiti državno odvjetništvo.

“U rukama državnog odvjetništva je odluka o tome hoće li nastaviti progon i podignuti optužnicu ili ne, ja se nadam da neće, ali ne isključujemo i tu mogućnost”, kazao je Marović.

 

Vlasnik teretane izišao iz pritvora. Ogorčen je jer mjere nisu za sve iste, kaže odvjetnik

Komentiraj