Vlasnik teretane izišao iz pritvora. Ogorčen je jer mjere nisu za sve iste, kaže odvjetnik

Vlasnik teretane Andrija Klarić pušten je na slobodu u utorak, nakon što je ispitan u sjedištu državnog odvjetništva. Njegov odvjetnik Gordan Marović dao je izjavu N1 Televiziji.

“Bit će pušten na slobodu, DORH nije tražio istražni zatvor za njega. Otišao se razdužiti i kasnije će dati izjavu za medije. Sve je u rukama DORH-a, dojam je da ne znamo hoće li se nastaviti ili ne”, rekao je odvjetnik Marović i naglasio da je njegov klijent Klarić voljan boriti se do kraja, prenosi N1.

“On to shvaća kao borbu ne samo za svoju pravdu, nego i kao borbu za sve. Po njegovom, a citiram ga sada, on smatra da je bilo dosta toga, da se ljudi ne bore za svoja vlastita prava”, tumači odvjetnik.

“Svi koji su vježbali preboljeli su koronu”

Smatraju da se ne može širiti nešto što sam nemaš, misleći pritom na zarazu koronavirusom.

“To je paradoks. Svi koji su trenirali, svi troje koji su bili tamo, svi su preboljeli koronavirus. Andrija je jučer primijenio iste one mjere koje se primjenjuju na sudu, dakle, mjerio je temperaturu, svima je utvrđeno je li im izrečena kakva mjera. On sve te ljude osobno poznaje, nikome nije izrečena mjera samoizolacije. On osjeća nepravdu, da mjere nisu ravnomjerno raspoređene za sve”, kazao je Klarićev odvjetnik.

“Pravo na rad je pitanje osobnih sloboda i ljudskih prava. Ustav garantira pravo pred zakonom, a vidimo da nisu svi pred zakonom jednaki, jer jedni mogu raditi, drugi ne mogu”, komentirao je odvjetnik.

Mjere i širenje virusa

“Pitanje je i same učinkovitosti mjera. Imamo eminentne znanstvenike, poput akademika Radmana, koji je osporio učinkovitost tih mjera, i gospodina Bakića, koji je to sve statistički obradio. Ne postoji uzročno-posljedična veza između pojedinih mjera koje Stožer propisuje i samog širenja virusa i to je ono što Andrija cijelo vrijeme prigovara i ukazuje”, kazao je odvjetnik.

Novinare je zanimalo zašto je to učinio s obzirom na kazne, i to sam, odvjetnik Marović je na to parafrazirao Neila Armstronga: “Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku. Netko je konačno stavio svoje osobne interes ispred interesa društva”.

Komentiraj