Prirodni i kvalitetni ugljikohidrati pomažu pri mršavljenju

Autor:

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog brojnih zdravstvenih koristi ugljikohidrati imaju važno mjesto u programu prehrane pa se njihovo izbacivanje iz jelovnika ne preporučuje, piše portal fitness.com.hr.

Osnovni izvor energije našem organizmu dolazi iz ugljikohidrata te se oni često smatraju glavnim krivcem za višak kilograma. Ukoliko želite zdravo mršavjeti za konzumaciju izaberite prirodne i kvalitetne ugljikohidrate.

Ugljikohidrati se dijele na tri glavne skupine: šećer, škrob i vlakna. Najpoznatiji izvori prirodnih ugljikohidrata su: voće, povrće, mlijeko, orašasti plodovi, žitarice, sjemenke, mahunarke.

Za svoj ljetni program vježbanja i prehrane izaberite voće i povrće bogato vlaknima, cjelovite žitarice, malomasne mliječne proizvode i ograničite dodane šećere. Za obogaćivanje jelovnika preporučuje se povremena konzumacija zobenih pahuljica, batata, kvinoje, mahunarki te zdravih grickalica u umjerenoj količini, kao što su kokice s vrlo malo soli.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.