Prijave za edukciju za programere dronova u Petrinji otvorene do kraja ožujka

Edukacija za programere bespilotnih letjelica namijenjena nezaposlenim osobama iz cijele Hrvatske još uvijek je otvorena za prijave do kraja ožujka.

Projekt i edukacija odvijaju se u Petrinji, a u prvoj fazi otvoren je za nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), i to uz naknadu za sve polaznike te pokrivanje putnih troškova ili smještaja za vrijeme edukacije.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), Ante Lončar prilikom pokretanja projekta podsjetio je na uspješnost slično visoko tehnološke gaming edukacije u Novskoj koju podupire HZZ, također u Sisačko-moslavačkoj županiji, a čiji polaznici su danas i poslodavci.

Gradonačelnica Grada Petrinje i saborska zastupnica, Magdalena Komes, kazala je kako poruka kojom se predstavlja projekt i više nego prikladna: “Prilika za ‘let života’ – od nezaposlene osobe do programera/pilota! Samo u Petrinji!”, te dodala da se nada “kako će stoga za polaznike programa ovo doista biti ne samo let nego i prilika života jer će im se omogućiti da pokrenu i vlastite poslove, tvrtke, nakon završetka programa, i to uz financijsku potporu i stručno vođenje gradske Petrinjske razvojne agencije – PETRA”.

Kako je gradonačelnica Komes objasnila, program i projekt kreće s edukacijom, “no radi se o Centru za edukaciju, programiranje i praktičnu primjenu bespilotnih letjelica, dronova, primjenom umjetne inteligencije (DRONE-IN), s kojim se Petrinju planira učiniti centrom ove vrste tehnologije.”

Radi se o edukaciji koja pruža praktično iskustvo u dizajniranju i programiranju dronova, kao i obuku u najnovijoj tehnologiji i softveru tijekom šestomjesečnog programa od ukupno preko 1000 sati teorijske i praktične nastave na kojoj će polaznici, uz mentorirani rad, steći znanja i vještine u izradi, programiranju i upravljanju bespilotnim letjelicama.

“Tijekom edukacije, polaznici će raditi na razvoju vlastitog proizvoda kojeg će na kraju osposobljavanja i predstaviti, a nakon završene edukacije bit će osposobljeni za polaganje za udaljenog pilota pri Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo kako bi znanje stečeno kroz edukaciju mogli primjenjivati sukladno Regulativama EU,” objašnjava dr.sc. Ćosić Lesičar, voditeljica edukacije.

Popuna prve edukacijske skupine otvorena je za sve zainteresirane do kraja ožujka, a više informacija može se dobiti na mrežnim stranicama projekta i edukacije, www.drone-in.hr , te na telefonskom broju 044/400-603.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner