PRIJAVE DO 1. PROSINCA: Kostimirajte se i sudjelujte na Zagreb Advent Runu

Nešto više od dva tjedna preostalo je do najšarenije i najzabavnije humanitarne utrke Zagreb Advent Run.

Četvrto izdanje utrke održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba. U nedjelju, 8. prosinca, maštovito kostimirani sudionici preplavit će centar Zagreba i podržati borbu protiv melanoma. Na konferenciji za medije organizatori su najavili da očekuju između oko 3000 sudionika, a prijave za utrke produljene su do 1. prosinca.

“Grad Zagreb je podržao ovu utrku upravo zbog njenog gospodarskoga i turističkog značaja. Zagreb Advent Run jedno je od naših najljepših adventskih događanja, stoga pozivam sve građane da nam se pridruže, budu kreativni u kostimiranju te da zajedno protrčimo zagrebačkim ulicama”, poručila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica za Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, koja će i sama sudjelovati u utrci.

Organizatori utrke Millenium promocija i Run Croatia najavili su da će se ponovo trčati kroz sam centar Zagreba na dvije trase – 5 i 10 kilometara, a na 5 kilometara dobrodošli su i hodači. “Zagreb Advent Run nastao je na ideji adventskog darivanja i druženja s najbližima u vrijeme blagdana. Zajedno s partnerima iz tvrtke Run Croatia napravili smo nešto sasvim drugačije – veselo predblagdansko druženje koje ima i plemenitu notu”, rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Zagreb Advent Run ima blagdanski duh i humanitarni karakter, ali je i jedini sportski događaj u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Božićni dizajn majica i medalja najzabavnije utrke u Hrvatskoj dodatno će podići atmosferu među tisućama veselih i kostimiranih trkača i hodača. “Zagreb Advent Run izvrstan je motiv brojnim turistima da dođu u Zagreb i stvore neke lijepe, nove uspomene. Trenutno imamo oko 2500 prijavljenih trkača iz 27 država cijeloga svijeta, a posebno nas vesele prijave iz prekoooceanskih zemalja”, izjavio je Berislav Sokač, osnivač tvrtke Run Croatia i organizator utrke.

Svake godine organizatori dio prikupljenih sredstava od kotizacija utrke doniraju u humanitarne svrhe. Ove godine donacija ide Udruzi za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem za organizaciju besplatnih preventivnih pregleda u onim krajevima Hrvatske koji su deficitarni dermatolozima.

“Pojava svih zloćudnih tumora kože u svijetu je u porastu pa tako i u Hrvatskoj. Od njega u Hrvatskoj obolijevaju više od 2 osobe dnevno. Zbog toga se svrstavamo u zemlje s jednom od većih incidencija melanoma u Europi. Melanom je tumor koji je lako uočiti te ga možemo prepoznati već u ranoj fazi. Zbog te činjenice niti jedna osoba ne mora umrijeti od njega, a mi kroz rad Udruge nastojimo educirati širu javnost o tome što su tumori, kako ih prepoznati i kako se zaštititi na vrijeme”, kazala je prim. Sanja Poduje, dr. med., predsjednica udruge Zdravi pod suncem.

 

Komentiraj