PRESUDA STIGLA NA SUD: ‘Daruvarac’ uskoro iza rešetaka

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu za prošlogodišnje brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora. Presuda je danas stigla na Općinski sud u Zadru.

Glasnogovornik Suda Denis Klarendić izvijestio je da je kao olakotna okolnost uzeto priznanje krivnje i tvrdnja da će obeštetiti oštećenicu.

U roku od tri dana, odluka ide sucu izvršenja koji donosi pdluku o upućivanju na izdržavanje kazne. Taj poziv Darko Kovačević Daruvarac treba preuzeti u roku od 8 dana, a onda ima otprilike 2-3 tjedna za odlazak u zatvor.

U siječnju je prvostupanjskom presudom osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora za tešku tjelesnu ozljedu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sutkinja mu je zbog toga dala jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Iako je presudu dočekao na slobodi, odmah nakon čitanja je sproveden u pritvor jer je dobio pet godina zatvora. Kovačević je, naime, odmah nakon nepravomoćne presude podnio žalbu na rješenje o produljenju istražnog zatvora, a Županijski sud je žalbu usvojio te preinačio rješenje ograničivši trajanje istražnog zatvora na mjesec dana.

Otkako je pušten iz zatvora, “Daruvarac” je sudjelovao u dvije tučnjave i skrivio prometnu nesreću.

Komentiraj