PREPORODITELJ ZLATKO DALIĆ: “Sada ću tražiti reprezentaciju i u europskom ciklusu, to je onda ozbiljan rad”

HRT

“Velika je ovo stvar za sve nas, hvala igračima koji su odradili sjajan posao, već u Ukrajini, a sada i protiv Grčke, a hvala i navijačima. Mislim da ova generacija može napraviti puno. Zadnjih mjesec dana sam pod velikim pritiskom, emocije su bile velike, držao sam ih u sebi, a to najbolje zna moja obitelj”, rekao je Dalić u Dnevniku HRT-a.

“Sada kada je to završilo, odahnuli smo i igrači i ja. Bila bi šteta da ova generacija ne ode u Rusiju, nekim igračima ovo će biti zadnje svjetsko prvenstvo. Rekao sam da mi je cilj i čast biti izbornik hrvatske reprezentacije, tako sam i postupio, nisam ja neki mag, sve zasluge idu igračima, ja sam samo radio svoj posao”, rekao je Dalić.

“Igračima sam pristupio kao prijatelj, tražio od njih povratne informacije. Znam da treba biti čvrst i strog s igračima, ali ako igrači u tebi ne prepoznaju kvalitetu, onda nije dobro…”, priznaje Dalić.

“Sljedećih dana bi trebao potpisati ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom”, dodao je.

“Razgovarao sam sa Šukerom, moj stav se zna, Savez hoće da ostanem i vodim reprezentaciju. Sutra ćemo dogovoriti svoje uvjete. Neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj suradnji. Do sada nisam ništa tražio, ali sada ću tražiti reprezentaciju i u europskom ciklusu, to je onda ozbiljan rad”, istaknuo je izbornik

Ivica Olić se nalazi u Dalićevom stožeru i obavlja funkciju pomoćnog trenera, a i dalje ostaje pitanje Dražena Ladića, kojeg je Dalić htio za izbornika, ali HNS ga nije potvrdio. “Olić je moj veliki pogodak, on je strašan motivator i drago mi je zbog njega, a sve druge stvari riješit ću na svoj način, ne treba raditi probleme nepotrebno”, zaključio je Dalić u razgovoru za HRT

Komentiraj