Preminuo osječki glumac na kojeg je prije nekoliko dana naletio mladi vozač

Preminuo je Aleksandar Bogdanović (45), glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, na kojeg je prije nekoliko dana u Osijeku naletio automobil.

Bogdanović je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život nakon što je na njega 21. prosinca u Osijeku na pješačkom prijelazu u Ulici kneza Trpimira naletio automobil kojim je upravljao 22-godišnji vozač.

Bogdanović se vraćao iz kazališta, a kada je prelazio pješački prijelaz kod Vijenca Ivana Meštrovića, gdje inače i živi, na njega je naletio terenac kojim je upravljao 22-godišnjak, koji je potom pobjegao s mjesta nesreće.

Policija ga je brzo pronašla u Zagrebačkoj ulici u Osijeku i uhitila.

Bogdanović je rođen u Osijeku 17.6.1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Već je godinama jedan od zaštitnih znakova dramskog ansambla HNK Osijeka čiji je član od 2011., kada se nakon 20 godina i vratio u rodni grad, piše Slobodna Dalmacija.

Iskazao se u ulogama Čičikova u „Mrtvim dušama“, za koju je dobio i nagrada za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009., kao i nagrada za glavnu ulogu viteza Oliver Urban na Marulićevim danima 2011. Bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u „Ani Karenjinoj“ 2014., te za glavnu mušku ulogu Georga u „Tko se boji V.Woolf“ INK Pula…

Osim na kazališnim daskama, Bogdanović se iskazao i u filmovima i serijama. Između ostalih, glumio je u ‘Larinom izboru’, ‘Počivali u miru’, objema sezonama ‘Novina’…

Zbogom Sale! Počivaj u miru. Bio si veliki glumac i dobar čovjek. Uvijek ćemo te se sjećati. Ekipa serije izražava najdublju sućut obitelji i prijateljima.

Posted by Novine / The Paper on Wednesday, December 25, 2019

Komentiraj