Preminuo legendarni televizijski voditelj Larry King

Slavni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini, objavio je njegov produkcijski studio Ora Media na društvenoj mreži Twitter.

U dubokoj tuzi Ora Media izvješćuje da je umro naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King. Preminuo je jutros u dobi od 87 godina u Medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu”, stoji u priopćenju.

“Tijekom 63 godine rada na različitim platformama poput radija, televizije i digitalnih medija, Larry je napravio tisuće intervjua, dobio brojne nagrade i svjetska priznanja, koji svjedoče o njegovu jedinstvenom i trajnom talentu.”

Nije objavljeno od čega je preminuo legendarni voditelj, ali američki su mediji početkom mjeseca izvijestili da je hospitaliziran zbog koronavirusa.

U karijeri koja se protezala na više od šest desetljeća, Larry King osvojio je brojne nagrade, među kojima i dvije Peabody nagrade i jedan Emmy.

King je stekao slavu 70-ih sa svojim radijskim programom The Larry King Show, na komercijalnoj radijskoj mreži Mutual Broadcasting System. Prešao je potom na CNN, gdje je bio voditelj talk-showa ‘Larry King Live’, od 1985. do 2010. godine. Njemu nasuprot sjele su neke od najvećih ‘faca’ politike, sporta i zabave.

Gosti su mu bili svi američki predsjednici od 1974., nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat, ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i zvijezde Frank Sinatra, Marlon Brando i Barbra Streisand.

Rođen je u New Yorku 19. studenog 1933. godine kao Lawrence Harvey Zeiger.

Ženio se čak osam puta sa sedam žena, te je imao petero djece. U kolovozu prošle godine, u razmaku od devet tjedana, preminuli su njegova djeca Andy i Chaia

Komentiraj