Preminula Mary Wilson – suosnivačica grupe The Supremes

Mary Wilson, hvaljena pjevačica i suosnivačica Supremesa, umrla je u 76. godini. Berry Gordy Jr. iz Motown Recordsa rekao je da je bio ‘izuzetno šokiran i rastužen’ kad je čuo za njezinu smrt. Mary Wilson umrla je u svom domu u Hendersonu u Nevadi potvrdio je njezin dugogodišnji publicist Jay Schwartz, rekavši da je pjevačica iznenada umrla. Uzrok smrti nije potvrđen.

Wilson je bila među izvornim članicama grupe The Supremes zajedno s Dianom Ross, Florence Ballard i Barbarom Martin kada su ime Supremes preuzeli 1961. godine nakon formiranja u Detroitu kao The Primettes 1959. godine. Nakon potpisivanja za Motown Records 21. siječnja 1961. godine, grupe The Supremes je postala jedna od najprodavanijih grupa svih vremena, izdajući hit-pjesme poput ‘You Can’t Hurry Love’, ‘Baby Love’ i ‘Come See About Mi’. Wilson je ostala u grupi, koja je postala trio nakon odlaska Barbare Martin  1962., sve do njihovog razdvajanja 1977.

Berry Gordy Jr. iz Motown Recordsa povodom njezine smrti je izjavio: “Supremesi su uvijek bili poznati kao ‘duše Motowna’. Mary je, zajedno s Dianom Ross i Florence Ballard, došla u Motown početkom 1960-ih. Uvijek sam bio ponosan na Mary. Bila je poprilična zvijezda i tijekom godina nastavila je naporno raditi na jačanju naslijeđa Supremesa. Mary Wilson za mene je bila izuzetno posebna. Bila je prvakinja, diva i duboko će nam nedostajati.”

Mary Wilson je u subotu 6. veljače objavila video na YouTubeu u kojem je govorila o objavljivanju novog samostalnog materijala, uključujući neobjavljeni album ‘Red Hot’ koji je snimila s producentom Gusom Dudgeonom iz sedamdesetih. Pjevačica je tijekom karijere objavila dva samostalna albuma, svoj istoimeni prvijenac 1979. i ‘Walk The Line’ iz 1992. godine. Njezin posljednji singl, ‘Time to Move On’, objavljen je 2015. Njezina autobiografija iz 1986, ‘Dreamgirl: My Life As a Supreme’, postala je bestseler New York Timesa.

Komentiraj