Premijera “Sna ljetne noći” u petak u osječkom HNK-u

Komedija “San ljetne noći” Williama Shakespearea u režiji Tamare Damjanović u petak će premijerno biti izvedena u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

Redateljica Damjanović ističe kako osnovna tema ljubavne zavrzlame, pod utjecajem čarolije, sintetizira cjelokupno ljudsko iskustvo ljubavi, koja iz nas na površinu iznosi i razotkriva nam sve ono zbog čega bismo sami sebe obožavali, ali nam nemilosrdno baca u lice i sve ono što bismo najradije sakrili.

Predstava je na repertoaru osječkog HNK-a posljednji put bila 1957. godine, a Damjanović napominje kako je i to jedan od razloga zbog kojega se odlučila na ovaj projekt s osječkim glumačkim ansamblom.

Glumica Sandra Lončarić ističe da je rad na predstavi bio izazovan zbog situacije s epidemijom koronavirusa, uslijed čega su se morale prekidati probe, ali smatra da će se ova komedija ipak svidjeti publici.

Lončarić će nastupiti u ulozi Titanije, a uz nju u predstavi glume Armin Ćatić (Oberon), Matija Kačan (Puk),  Duško Modrinić (Tezej), Antonio Jakupčević (Demetrije), Ivan Ćaćić (Lisandar), Ivana Soldo Čabraja (Helena), Antonia Mrkonjić (Hermija) i drugi.

Scenografiju je osmislila Sheron Pimpi Steiner, kostimografiju Ivana Živković, autorica glazbe je Katarina Ranković, autor scenskog pokreta Vuk Ognjenović, a koreografkinja je Selma Mehić.

Predstava se igra u prijevodu Milana Bogdanovića.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]