Damir Žižić

Premijera predstave ‘Bolji život’ autora i redatelja Saše Božića

Premijera predstave ‘Bolji život’ autora i redatelja Saše Božića će se održati u četvrtak 11. listopada u Teatru &TD. Ulaz je moguć isključivo s pozivnicom.

Reprizne izvedbe na rasporedu su u petak i subotu 12. i 13. listopada.

Predstava se sastoji od dva dijela – ‘Budućnosti’ koju izvode Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec i Jerko Marčić te ‘Igre prijestolja’ koje izvode Boris Barukčić i Ugo Korani. Pokret je osmislila Petra Hrašćanec, a producenti su Ivan Mrđen i  Mario Gigović

“U Budućnosti glumci adresiraju gledatelje i pozivaju ih na sanjarenje o boljem životu, obećavajući kroz kazalište ispunjenje bolje budućnosti. Kazalište se pokazuje kao mjesto potencijala, fantazma i snova o mogućnosti boljeg života. No je li doista tako? Koliko naša potreba da budemo negdje drugdje zapravo razara naše bivanje u svakodnevici. Predstava počiva na jednostavnoj proceduri: izvođači najavljuju što će učiniti u budućnosti, a onda to i učine. No, što se dogodi kada ono što najave ne mogu nikako učiniti? Kakva ih budućnost čeka? U drugom dijelu predstave predstavnici nove generacije hrvatskog kazališta uprizoruju ljude opsjednute televizijskim spektaklima, velikim epskim sagama, koje najavljuju neku drugačiju budućnost, u kojem se iskustvo realiteta seli u virtualni svijet velikih junaka, nadnaravnih bića i konstantnog spektakla”, pojasnio je autor i redatelj Saša Božić.

“Želimo se igrati s neposrednošću i promiskuitetom, koji manje-više uvijek karakteriziraju odnos između publike i izvođača, a izostaju u velikim televizijskim spektaklima”, rekli su glumci koji su zajedno s redateljem, Sašom Božićem, zaslužni za koncept predstave.

Riječ je o posljednjoj u seriji predstava u ciklusu ‘On Entertainment’ autora Saša Božića kojoj prethode predstave ‘Born to Please’ i ‘Folk/Acts’, koje su izvođene diljem Hrvatske.

Projekt je realiziran u produkciji kazališne grupe De Facto, a projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu – Kultura SC/ Teatar&TD, u sklopu projekta APAP – Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.

 

FOTO: Damir Žižić

 

Komentiraj