PREGOVORE NEĆE VODITI JAVNO Bauk: ‘Bitno je da se formira većina u kojoj nema HDZ-a’

Autor:

17.04.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru koalicije Rijeke pravde koju cine Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), Centar, Hrvatska seljacka stranka (HSS), "Dalija Oreskovic i ljudi s imenom i prezimenom", Narodna stranka Reformisti i Gradjansko-liberalni savez (GLAS) u prostorijama SDP-a na Trgu Drage Iblera. Arsen Bauk.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon izbora čeka se formiranje nove vlade. Dvije opcije, HDZ i SDP-ova koalicija pokušavaju skupiti većinu.

SDP-ov Arsen Bauk o pregovorima ne želi govoriti, jer smatra da se to treba voditi izvan javnosti.

“Ono što je bitno je da se formira parlamentarna većina u kojoj nema HDZ-a, a ostale kombinacije prepuštamo onima koji su dobili povjerenje građana, da ostvare ono što je moguće”, rekao je Arsen Bauk za RTL Danas.

“Osobno, ja sam profesor matematike s Brača, na Braču ima još osam drugih profesora matematike, pa pitajte njih što misle”, rekao je Bauk.

“Između svih stranaka postoje sličnosti i razlike, a bude li se fokusiralo na različitostima, sve ovo će trajati puno duže”, poručio je.

Za Zorana Milanovića kaže da nije sudjelovao na izborima, te da su se držali upozorenja Ustavnog suda. Na samom početku priče u ožujku pozvan je Ustavni sud, čije su upozorenje poštovali do samoga kraja.

TKO ĆE BITI MANDATAR Cijeli dan reakcije na objavu Ustavnog suda: ‘Ovaj je potpuno poludio! Sabor donosi Ustav. Prestanite uništavati institucije’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.