HOĆE LI DOMOVINSKI POKRET S HDZ-om Bartulica: ‘Odluka će na kraju biti kod Plenkovića’

Autor:

12.03.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je Stjepo Bartulica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta u Dnevniku N1 televizije komentirao je objavu Ustavnog suda koji je u petak ustvrdio da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer.

“Rekao bih dvije stvari. Prvo, kao što sam prije mjesec dana rekao, pogrešno je da Milanović odmah nije dao ostavku, trebao je biti transparentan i dati ostavku i ne bi imali ovo što imamo danas. Drugo, kao zrelo demokratsko društvo trebamo odlučiti hoćemo li poštivati institucije ili ne, slagali se s njihovim odlukama ili ne”, kazao je Bartulica pa nastavio:

Na neki način su napravili žrtvu od Milanovića, mislim da su ga oživjeli na neki način, s obzirom na stanje nakon izbora, da se USUD suzdražao, možda bi Plenkoviću bilo i lakše.”

Dodao je da je tajming odluke mogao biti bolji, ali navodi da se Milanović sam doveo u ovu situaciju. “Sam Milanović je izazvao ovu situaciju svojim nerazboritim ponašanjem, a na kraju nije ni pomogao ljevici.”

Smatra da je USUD mogao prvotno biti jasniji oko mogućih sankcija. Osvrnuo se i na moguće postizborne koalicije.

Plenković je u ovih osam godina naučio na ovaj način upravljati Hrvatskom, imao je prilično lagodnu poziciju i iz njegove perspektive bi tako bilo lakše nastaviti, ali matematika je neumoljiva. Ne može se ni on ni mi ultimativno postaviti, ali oko nekih stvari nećemo odustati. Prema tome, rekao bih da će na kraju odluka biti kod njega kako će se stvari odvijati. DP neće na vlast pod svaku cijenu”, zaključio je Bartulica za N1.

‘INTERES HRVATSKE’ Grmoja uputio poziv Penavi i DP-u: ‘Mislite da je meni to lako? Pregazio sam sve uvrede…’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Kale

prije 1 mjesec

Koji glupan nezna da je AP vć kupio hercegovca Penavu