Nogomet
Decoration icon

BiH

Predstavljen Savo Milošević: “Nećete naći zlo i mržnju ma koliko kopali po mojoj prošlosti”

Autor:

BELEK 25.01.2020 ZGRUPOWANIE PARTIZANA BELGRAD W TURCJI --- FK PARTIZAN BELGRADE TRAINING CAMP IN TURKEY SAVO MILOSEVIC FOT. PIOTR KUCZA/FOTOPYK / NEWSPIX.PL --- Newspix.pl PUBLICATIONxNOTxINxPOL 200125PYK911

PIOTR KUCZA FOTOPYK NEWSPIX.P/GuliverImages

Savo Milošević u petak je imenovan novim izbornikom reprezentacije BiH. Na službenom je predstavljanju rekao da vjeruje u kvalitetu momčadi te da se nada plasmanu na Europsko prvenstvo.

Milošević je tako postao treći izbornik ‘Zmajeva’ ove godine nakon što su njegovi prethodnici Faruk Hadžibegić i Meho Kodro smijenjeni nakon četiri, odnosno dvije utakmice.

“Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Saveza i rukovodstvu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam da to uopće nije bila laka odluka, a ja sam ovdje iz samo jednog razloga. Iskreno vjerujem da se ova ekipa može plasirati na EURO. Taj put će biti jako težak i trnovit i vjerujem da to mogu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo do ožujka, ali ta priprema mora da početi odmah”, rekao je Milošević na početku.

Dodao je da od kvalifikacija nisu odustali, ali i naglasio da je njihova realnost baraž. “Tu nema ljepote, baraž utakmice se igraju srcem, borbenošću i karakterom. To sam naučio za 32 godine bavljenja sportom i kvaliteta tu vrlo malo odlučuje”, poručio je.

Otkrio je da je njegov plan da ekipa igra u formaciji 4-2-3-1. Milošević je najavio da će dati sve od sebe da ekipu ‘razdrma’ i popravi atmosferu. “Jako bitno za mene će biti da nađem način da doprem do njih kada vidim u kakvom su stanju igrači. Bez motiva je jako teško natjerati čovjeka da daje sve od sebe. Imam dojam da neki igrači misle da su sigurni tu, ali nogomet ne trpi komfor zonu”, rekao je Milošević.

U stručnom stožeru Save Miloševića bit će prvi pomoćnik Nenad Cvetković, kondicijski trener Marko Stojanović, a tu su i Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Milošević je komentirao i neke izjave iz prošlosti, koje nisu najbolje prihvaćene u bosanskohercegovačkoj javnosti. “Jedini način na koji se mogu obraniti su rad i rezultati. Bez toga ću biti bivši. Neću se baviti nikakvim pričama, a ono što mogu odgovorno reći – nećete naći zlo i mržnju ma koliko kopali po mojoj prošlosti. To znaju Bog i tisuće ljudi koji me poznaju”, poručio je.

Savez potvrdio: Savo Milošević je novi izbornik reprezentacije BiH

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.