EPA/David Fernandez

Predsjednica u službenom posjetu Italiji

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak i srijedu boravit će u službnom posjetu Italiji, koju potresa politička kriza. Grabar Kitarović će se sastati s talijanskim državnim vrhom i posjetiti moliške Hrvate, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica dolazi u Italiju na poziv talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle koji je bio u službenom posjetu Hrvatskoj u travnju 2015. godine, u jeku migrantske krize.

Službeni posjet Italiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u utorak u Kvirinalskoj palači u Rimu, rezidenciji talijanskog predsjednika. S Mattarellom, koji je zadnjih tjedana imao pune ruke posla s pregovorima oko sastavljanja nove talijanske vlade te je naposljetku i odbio potvrditi, razgovarat će i u četiri oka i u pratnji izaslanstava.

Kasnije će se sastati s predsjednicom Senata Marijom Elisabettom Alberti Casellati (Forza Italia), prvom ženom na toj dužnosti u talijanskoj povijesti, i predsjednikom Zastupničkog doma Robertom Ficom (Pet zvijezda).

Drugog i završnog dana posjeta, u srijedu, predsjednica će posjetiti moliška mjesta Aquavivu, Collecroce/Kruč, Tavennu/Tavelu, San Felice/Filić, Montemitr/Mundimitar u gdje će se, osim s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine, susresti i s gradonačelnicima i čelnicima cijele regije.

Komentiraj