Poznata top ljestvica Billboard Charts počinje zbrajati broj videa na Facebooku

Billboard Charts od 27. ožujka počinje zbrajati broj streamanih glazbenih video zapisa na Facebooku. Billboard Charts, uključujući Billboard Hot 100, Billboard 200, Artist 100 i Billboard Global 200 ljestvice, sada će uzimati u obzir broj streamova službeno licenciranih glazbenih video spotova na Facebooku prilikom sastavljanja svoje ljestvice.

Novo brojanje počinje već od 12. do 18. ožujka, a biti će vidljivo od 27. ožujka . Facebook je počeo objavljivati službeno licencirane glazbene spotove u kolovozu prošle godine. Ove promjene prepoznaju reprodukcije videozapisa na Facebooku kao ‘streamove na zahtjev podržane oglasima’, ali pratit će samo gledanost u SAD-u, u skladu s opsegom ljestvica. Neće se računati sadržaj koji su prenijeli korisnici.

2013. godine Billboard je počeo uzimati u obzir i YouTubeove streamove, uključujući sadržaj koji su prenijeli korisnici, na svoje ljestvice pjesama. 2020. godine dodali su službeno licencirane glazbene video zapise na ljestvicu albuma. Tamara Hrivnak, potpredsjednica poslovnog razvoja i partnerstva na Facebooku, rekla je u izjavi da je ova promjena ‘važan korak’, te pojasnila: “Na Facebooku glazbeni videozapisi predstavljaju mnogo više od samog videa. Radi se o stvaranju novog kanala za društvena iskustva oko glazbe, tako da možete otkriti novog izvođača iz glazbenog video spota koji je podijelio glazbenik kojeg pratite ili njegov prijatelj u Feedu vijesti, povezati se s ostalim obožavateljima koji dijele vašu strast u Facebook grupi posvećenoj svog omiljenog izvođača i reagirajte na videozapis u stvarnom vremenu dok se premijerno prikazuje, i to na istoj platformi.“

Komentiraj