FaH/ ds

Požari na zadarskome području aktivni, ali pod kontrolom

Tri požara na zadarskome području – kod Ostrovice i Dobropoljaca pokraj  Lišana Ostrovičkih na benkovačkome području te požar kod Vrane, u blizini Parka prirode Vransko jezero, još su aktivni, ali su pod kontrolom, a upućen je i zahtjev da se na požarišta upute dva protupožarna zrakoplova – kanadera.

“Sva tri požara izbila su u ponedjeljak, držimo ih pod kontrolom, ali trebat će nam pomoć iz zraka. Uputili smo zahtjev da nam pošalju dva kanadera, ali, pretpostavljam, sve su zračne snage sada angažirane na splitskom području”, rekao je u utorak Hini Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik.

Požar kod Vrane, dodao je, izbio je na minski sumnjivom području, što je, uz jak vjetar, otežavalo gašenje. Vatra je zahvatila nisko raslinje na dijelu ornitološkog rezervata uz Vransko jezero.

Šoša je izvijestio da je samo na tome području šest ili sedam DVD-ova s tehnikom, te istaknuo da su ljudi iscrpljeni i umorni jer su na terenu od subote, ali svi su požari ili ugašeni ili pod kontrolom.

Od subote poslijepodne do nedjelje ujutro na zadarskome je području zabilježeno 19 požara. Na otoku Pagu, u Košljunu, bile su ugrožene kuće, kao i u ponedjeljak kod Lišana Ostrovičkih, ali sve su obranjene.

Komentiraj