Od prvog koncerta 1964. godine glazbenik Tihomir Pop Asanović svirao je u trima grupama, snimio nekoliko albuma, održao bezbroj koncerata i turneja. Sad se, nakon poduže pauze od glazbene industrije, vratio novim albumom ‘Povratak prvoj ljubavi’

Tihomir Pop Asanović ovih dana će objaviti novi album “Povratak prvoj ljubavi” nakon više od 40 godina od izlaska njegova prvog samostalnog albuma i nakon više od 30 godina izbivanja s glazbene scene. Riječ je o glazbeniku koji je sa svojim grupama Time, Septembar i Jugoslavenska pop selekcija te samostalnim albumima i mnogobrojnim suradnjama imao važnu ulogu u jednom razdoblju popularne glazbe. Prvi je skladao i svirao funk ranih 70-ih godina prošlog stoljeća na samostalnim albumima “Majko zemljo” i Pop”. Ti albumi u međuvremenu su postali zanimljivi kolekcionarima pa se tako njegov prvi album “Majko zemljo” objavljen 1974. godine danas prodaje za više od sto dolara, dok je drugi album “Pop” (1976.) kod kolekcionara već dosegao vrijednost od više stotina eura. Da je riječ o glazbeniku čija glazba se i danas i cijeni, govori podatak da je kao najavu njegova novog albuma Croatia Records objavila reizdanja tih dvaju albuma koja su tijekom studenog i prosinca prošle godine zauzela prvo mjesto na listi najprodavanijih domaćih izdanja, a po svemu sudeći tako će biti i u siječnju….

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak
Podijeli objavu
Prethodni članakHrvatski vaterpolo savez i HOO najoštrije osudili izgred u Splitu
Sljedeći članak‘Postala sam ravnateljica jer imam potrebu za dugoročnim planom’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.