POSLJEDICE NEREDA Nakon utakmice Hajduk-Dinamo ozlijeđeno 14 policajaca, jedan teško

Autor:

03.04.2024., stadion Poljud, Split - SuperSport Hrvatski nogometni kup, polufinale, HNK Hajduk - GNK Dinamo.  Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Splitska policija još provodi kriminalističko istraživanje nad 16 osoba osumnjičenih za kaznena djela prisile prema službenim osobama i izazivanja nereda nakon utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer, a liječničku pomoć zatražilo je 14 njihovih kolega, doznaje se u policiji.

Nakon nereda koji su izbili poslije utakmice Hajduka i Dinama održane u srijedu navečer na Poljudu, pomoć je u KBC-u Split zatražilo 14 splitskih policajaca.

U KBC-u je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržan 58-godišnjak kojemu je slomljena bedrena kost te je podvrgnut operativnom zahvatu.

Za vrijeme i nakon utakmice policija je privela ukupno 54 osobe, a 23 su prijavljene temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, 15 po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, te četvero po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

JAVIO SE SINDIKAT POLICIJE Ogorčeni smo napadom na policiju, nekima nije mjesto na tribinama

Policija je devet osoba dovela na Općinski prekršajni sud u hitnom postupku te su oduzeli 14 pirotehničkih sredstava.

Tijekom intervencije policije u navijačkim neredima u 24 odvojena slučaja upotrijebljena su sredstva prisile, četiri osobe zatražile su liječničku pomoć.

Policajci su uglavnom zadobili ozljede od udaraca kamenom, staklenim bocama ili drugim predmetima te opekline od pirotehničkih sredstava koje su na njih bacali navijači.

ČEKA SE KONAČNA ODLUKA… Stadion Poljud suspendiran do daljnjeg!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.