FaH

PORUKA NA SPOMEN PLOČI: Policija privela pripadnike Inicijative

Nakon što su predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava preko ploče u Jasenovcu na kojoj piše “Za dom spremni” prelijepili poruku udrugama HOS-a, policijski službenici postaje Novska priveli su ih na obavijesni razgovor.

Inicijativa je o tome izvijestila javnost putem Facebooka.

“Policija će predmet proslijediti DORH-u na postupanje, moguće je da nas se tereti za kazneno djelo”, naveli su.

“Lijepo je vidjeti da ova država ima neku policiju i neko državno odvjetništvo, mi smo već pomislili da ne postoje kad se ustaška znakovlja nekažnjeno pojavljuju posvuda. Ali, dakle, nema pomaka: ukoliko promičete mržnju i nasilje – o vama raspravljaju odbori, osnivaju se povjerenstva, a ako stanete u obranu temeljnih načela Republike onda kada to ne učine njezine institucije – gone vas”, komentiraju.

U Inicijativi su za televiziju N1 potvrdili informaciju kako je naljepnica uklonjena sa spomen-ploče istog jutra kada je postavljena. Policija je to kazala članovima Inicijative koji su privedeni na razgovor. I dalje ne znaju zbog kojeg su kaznenog djela privedeni.

“Na papiru kojeg smo dobili, pozivu na razgovor, ne piše kazneno djelo, ali je jedan policajac spomenuo oskvrnuće spomen područja”, kazali su u Inicijativi za N1.

Komentiraj