U Poreču će se od 9. do 14. srpnja održati Europski juniorski i kadetski kup u streličarstvu čime će ovaj turistički grad pet dana ponovno postati kulisa najboljim europskim mladim streličarima iz više od 30 zemalja, izvijestili su organizatori ovog natjecanja na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Poreču.

Ustvrdivši kako je do danas za ovo natjecanje registrirano više od 310 streličara, što je više nego ikad do sada, uz sedamdesetak pratećih osoba, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza te predsjednik Organizacijskog odbora Europskog juniorskog kupa Darko Uidl istaknuo je kako je za njega ovaj događaj iznimno bitan jer se ovim natjecanjem streličarstvo vraća u Poreč.

“Plan Hrvatskog streličarskog saveza je biti u Poreču cijelog proljeća, s obzirom da sportašima odgovara smještaj, vrhunska prehrana, kao i igrališta do kojih sportaši lako dolaze pješice”, kazao je Uidl dodavši kako je velika želja Hrvatskog streličarskog saveza otvorenje trening centra upravo u Poreču, posebice za sportaše streličare iz skandinavskih zemalja.

Članica Organizacijskog odbora ispred Hrvatske streličarske reprezentacije Andrea Vrbik istaknula je kako su najbolji hrvatski streličari, kadeti i juniori, u potpunosti spremni za ovo natjecanje, a natječu se u disciplinama zakrivljeni i složeni luk.

“Formu smo tempirali upravo za ovo natjecanje pa se nadamo vrlo dobrim rezultatima. Među našim streličarima su, između ostalog i Paula Močinić, osvajačica dva svjetska rekorda koja priprema normu za Olimpijske igre mladih te osmi sa svjetske seniorske liste Domagoj Buden”, naglasila je Vrbik.

Direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik zahvalio je Hrvatskom streličarskom savezu što ponovno dovodi streličarsku elitu u Poreč, uz naglasak kako je streličarsko natjecanje vrlo atraktivno i za goste u destinaciji, poželivši da se i najatraktivnije streličarsko natjecanje, Grand Prix održi ponovno u Poreču, kao što je to bilo do 2011. godine.

Komentiraj