Policija traga za odbjeglim krijumčarem ljudi: “Sklon je napadu na policijske službenike”

Policija traga za zatvorenikom iz Remetinca koji je jučer pobjegao tijekom boravka u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice. Riječ je o 31-godišnjem Srbinu Ivanu Đorđeviću, koji je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora na Općinskom sudu u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi.

On je pravosudnim policajcima u subotu navečer rekao da je progutao nepoznatu tvar. Kako liječnik u Remetincu radi do 22 sata, automatizmom ga se prevozlo u KBC Sestre milosrdnice, piše Dnevnik.hr. U bolnici je bio cijelu noć, a ujutro su stigli novi čuvari, koji su u sustavu tek koju godinu.

Zatvorenik je u nekoliko navrata policajce zatražio da ode na toalet. Zatvorenik je prije korištenja WC-a bio vezan za ruke i noge, a tijekom korištenja WC-a pravosudni policajci nisu čuli otvaranje prozora ili slično.

“Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su išli ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoreni prozor”, rekla je danas pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero i priznala kako je došlo do problema u provedbi sigurnosti.

“Oni jesu bili uz zatvorenika, provjerili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bijega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procjenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC”, dodala je Špero. Protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenut je stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

Marija Goatti iz zagrebačke policije reka da je policija intenzivno traga za 31-godišnjakom, koji je policiji u lipnju bježao gotovo 100 kilometara. “Probio je rampu na Lučkom i zabio se namjerno pri punoj brzini te naletio na dva policijska vozila koja su za cilj već prije sa zvučnim signalima i ostalim zapovijedima zaustaviti vozilo”, rekla je Goatti i dodala da je tom prilikom u vozilu imao trideset migranara.

Voditelj Odjela krim evidencija PU zagrebačke Petar Pejo Mandić kazao je da se provjeravaju svi granični prijelazi, rade se obavijesni razgovori na terenu i prikupljaju se sva saznanja u vezi zatvorenika. “Radi se o počinitelju koji je evidentiran za više kaznenih djela na području RH, koji je sklon napadu na policijske službenike kao i bijegu od policijskih službenika, ali sigurnost građana nije ugrožena”, rekao je Mandić.

Priznaje da potragu otežava to što bjegunac poznaje teren, odnosno poznaje istočnu stranu Hrvatske i ilegalne prijelaze sa Srbijom. Stoga postoji mogućnost da napusti RH na nekim ilegalnim prijelazima koje poznaje. Napominje kako su sve granice pod pojačanim nadzorom i da se čeka odobrenje od Ministarstva pravosuđa da se raspiše međunarodna potraga.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner