Policija objavila važne upute navijačima za subotnji ogled sa Slovačkom

Primorsko-goranska policija u utorak je izdala priopćenje za navijače uoči subotnje nogometne utakmice između Hrvatske i Slovačke na Rujevici.

“Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog javnog okupljanja policijski službenici pojačano će obilaziti područje grada Rijeke, mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine te provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana”, navodi policija u priopćenju.

Utakmica počinje u 20:45 sati i posljednji je kvalifikacijski susret za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

“Isto tako, povodom odigravanja spomenute utakmice na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, uoči i na dan odigravanja očekuje se veliki broj navijača, pripadnika domaćih i stranih navijačkih skupina. Pozivamo građane da ukoliko uoče protupravna ponašanja ili mogućnost protupravnih ponašanja navijača da o tome odmah izvijeste policiju na 192 ili putem aplikacije „E-policija“ .

Kako bi izbjegli gužve i zastoje u prometu oko i u široj zoni stadiona, posjetiteljima savjetujemo da za dolazak na nogometnu utakmicu koriste gradski prijevoz (autobusna linija 7a) ili taksi prijevoz, a svoja vozila parkiraju na parkiralištima u središtu Rijeke (Delta, na Rivi i u gradskim garažama).

Također, upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Vozače vozila koja budu ometala normalno odvijanje prometa na dan održavanja utakmice ili su nepropisno parkirana, prometni redari i policijski službenici će sankcionirati ili će, ukoliko budu postojali uvjeti za premještanje, vozila će biti premještena. Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez”, navodi policija u priopćenju.

Podsjećaju da je, prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

“Molimo građane da se pridržavaju uputa organizatora te uputa i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla u pozitivnom sportskom ozračju”, poručuje policija u priopćenju.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]