Policajcu koji je tukao i prijetio ženi određen jednomjesečni zatvor, udaljen je s posla

Osječki Županijski sud u četvrtak je izvijestio kako je 40-godišnjem policijskom službeniku određen jednomjesečni istražni zatvor. Tereti ga se da je u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu.

Tužiteljstvo je istražni zatvor predložilo zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnje. Sudac istrage je prihvatio prijedlog, zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Policajac je uhićen i privremeno udaljen iz službe nakon što je nedavno u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao 34-godišnju suprugu, koja je tijekom napada izašla iz stana u dvorište, gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. Kada je na dvorište izišao 39-godišnji susjed, koji je čuo kako žena zove u pomoć, policajac je zaprijetio i njemu.

Po dolasku policije, koja je zaustavila daljnje nasilničko ponašanje njihova kolege, osumnjičeniku je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi, te su mu oduzeti službeni i privatni pištolj.

“Dežurnom sucu istrage priveden je dana 11. rujna 2019. osumnjičenik, (40 godina), državljanin RH, djelatnik PU osječko-baranjske, povodom prijedloga ODO u Osijeku za određivanje istražnog zatvora, zbog osnovane sumnje da bi na štetu člana obitelji počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ/11 i kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. KZ/11.

Nakon provedenog ročišta, sudac istrage je prihvatio prijedlog, iz razloga što je utvrđena osnovana sumnja da bi isti počinio obilježja označenih kaznenih djela, za što postoje relevantni dokazi, pa je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela, iz zakonske osnove čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08”, navodi se u priopćenju suda.

Komentiraj