‘Polarni advent u Divljem srcu grada’ – zagrebački ZOO u ‘novom ruhu’

U subotu, 28. studenog, u zagrebačkom će Zoološkom vrtu biti predstavljen ‘Polarni advent u Divljem srcu grada’. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja će trajati do 6. siječnja 2021. godine.

Vrt je prigodno osvijetljen i uređen, a posjetitelje će s veličanstvenim svijetom životinja petkom, subotom i nedjeljom upoznavati edukatori odjeveni u vilenjake. Polarni advent u Divljem srcu grada usklađen je s novim mjerama i preporukama epidemiologa.

Slobodan ulaz na Polarni advent u Divljem srcu grada imat će mlađi od 18 godina te djelatnici zdravstvenih ustanova, ističu iz ZOO-a.

Ova manifestacija obuhvaća i obilazak Zoološkog vrta s temama: MORA LI SAONICE VUĆI BAŠ SOB? (Obilazak na temu snažnih životinja), ŽIVOTINJSKI UKRASI (Obilazak na temu tjelesnih pokrova), TKO JE BIO DOBAR OVE GODINE? (Obilazak na temu otrovnih životinja), BOŽIĆNO NADMETANJE (Obilazak na temu životinjskih rekorda) i GUŽVA U ŠTALICI (Obilazak na temu udomaćenih životinja).

Također, posjetitelji mogu uživati i u obilasku ZOO-a noću ‘Mrak i vilenjak’, kao i nekoliko punktova za fotografiranje, uživanje u zvukovima violine pod vodstvom Borisa Lukše te mađioničarski show na otvorenom.

“Pri organizaciji svih manifestacija, pa tako i Polarnog adventa, Zoološki vrt veliku pozornost pridaje tome da uređenje ni sadržaji ne smetaju životinjama”, ističu iz ZOO-a.

Komentiraj