Oglasio se Polanski, krivi medije i Weinsteina za svoj status silovatelja

U srijedu je francuski tjednik Paris Match objavio intervju s redateljem Romanom Polanskim koji je optužio medije kako ga nastoje pretvoriti u monstruma nakon najnovijih optužbi za silovanje. Ujedno, Polanski je optužio i Hareveya Weinsteina, američkog producenta koji je optužen za seksualno nasilje, za kojeg je ustvrdio da ga je proglasio „silovateljem djece“ a sve kako bi Weinsteinov film „Chicago“ osvojio Oscara 2003. godine, a ne „Pijanist“ Romana Polanskog.

Roman Polanski pobjegao je 1978. godine iz Amerike nakon što je bio optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice Samanthe Geimer  i od tada se se nije vratio u filmsko središte svijeta. Na pitanje kako se osjeća zbog toga što nema veze s Hollywoodom, odgovorio je „Mediji se godinama trude napraviti monstruma od mene“ dodajući kako njegova žena i dijete „užasno pate, te ih vrijeđaju i prijete na društvenim mrežama“. Ujedno, Polanski je odbacio najnovije optužbe koje je protiv njega iznjela Valentine Monnier. Njezine tvrdnje da ju je udario i silovao 1975. godine kada je bila 18-godišnji model on je nazvao apsurdnim. „Ne sjećam se toga jer je to laž. Ne tučem žene“, odgovorio je Polanski.

Nakon toga, Polanski je u intervjuu za Paris Match rekao kako je Harvey Weinstein taj koji je ponovo izvukao na površinu priču o Polanskom kao silovatelju. Bilo je to ususret dodjeli nagrada Oscar 2003. godine gdje su najveći favoriti bili Weinsteinov film „Chicago“ i „Pijanist“ Romana Polanskog. „Chicago“ je na kraju dobio Oscara za najbolji film dok je Polanski dobio Oscara za najboljeg redatelja. Adrien Brody je dobio Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Pijanist“.

„On je bio taj koji je iskopao moj slučaj sa Samanthom Geimer tada star 26 godina, a taj slučaj tada nikoga nije zanimao. Njegov glasnogovornik bio je prvi koji me nazvao ‘silovateljem djece’“, rekao je Polanski.

Komentiraj