Pokrenuta crowdfunding kampanja za knjigu o Močvari – u prva 24 sata prikupljeno više od 30 posto sredstava

Močvara

Nedavno je pokrenuta prva Močvarina crowdfunding kampanja za izdavanje knjige “Močvara i priča o URK-u”. Kampanja je objavljena na platformi Indiegogo na linku http://bit.ly/mochvara, a u samo prva 24 sata prikupljeno je već 2 136 dolara, odnosno 31 posto od potrebnih 7000.

”Crowdfunding, relativno novi način alternativnog financiranja projekata, sada nam je velik izazov jer imamo mogućnost direktno uključiti našu publiku u realizaciju ovog sjajnog projekta.

Kampanja traje do 8. lipnja i nadamo se da ćemo prikupiti sredstva potrebna za skupi tisak knjige, a podržavatelji, ili jezikom Indiegogo-a ‘backeri’, imaju priliku to omogućiti, ali i dobiti čitav iz zanimljivih nagrada,’perkova’, kao što je knjiga, ali i plakat Igora Hofbauera, knjiga “5 godina Močvare” iz 2004., godišnji upad u Močvaru, bookmark s motivom omota knjige…”, rekli su iz Močvare.

“Močvara i priča o URK-u” je knjiga koja će na preko 400 stranica uz puno plakata, fotografija, stripova, crteža i raznih priča pokušati dočarati što su sve i kako radili od osnutka Udruženja za razvoj kulture “URK” 1995. godine. Ideja je da predstave specifičnost organizacije koja je u protekle 22 godine ostavila doista jak trag u kulturnom životu grada, dajući istovremeno pogled na širu scenu u kojoj ona djeluje. Iako funkcioniraju kao glazbeni klub, Močvara i URK su puno više od toga, a ova knjiga će pokušati predstaviti taj raznolik i ponekad pomalo skriven svijet.

Na preko 400 stranica velikog formata uz sjajan omot Igora Hofbauera raspoređeno je oko 70 manjih i većih poglavlja, nastalih u suradnji s više od stotinu autora. Predstavili su zanimljive bendove (Jonathan Richman, The Residents, Einstürzende Neubauten, Figli Di Madre Ignota, Let 3), prostore iz daleke prošlosti koji su imali bitan utjecaj (Galerija ESCE, Kuglana), URK-ove projekte (Galerija Močvara, Human Rights Film Festival, KUM – kazalište u Močvari, Močvarni laboratorij, Začarana Močvara, Primijenjena u Močvari, Otokultivator na Visu, festivali Ponikve,…), pojedine glazbene scene (metal, elektronika, hardcore i punk), ili neke zanimljive priče (o nastanku i nestanku Močvarinih programskih knjižica, o URK-ovom klubu u Rupi, o prvoj Močvari u Runjaninovoj ulici,…).

Važan dio knjige čine dijelovi s radovima dizajnera, pa tako imamo već klasične plakate (Igor Hofbauer, Ivan Eror, Darko Kujundžić, Tomislav Vranić…), ali i neke novije (Željka Tkalčec, Krunoslav Nemčić Rakun, Lovro Škiljić, Benjamin Beljan Žac..). I na kraju, tu su i cjeline o važnim ljudima koji nisu više s nama (Ivica Baričević Bara, Marko Čaklović, Dragan Pajić Pajo i Željko Zorica Šiš).

Prilog knjizi je vinilna single ploča “Mekani hitovi za mekani grad” s neobjavljenim pjesmama Milana Manojlovića Mancea.

‘”Močvara i priča o URK-u” je obavezna lektira za svakoga tko drži do svog alternativnog, umjetničkog, subkulturnog ili jednostavno uličnog kredibiliteta. Podržite nas u crowdfunding kampanji za izdavanje knjige i budite i vi dio povijesti!” poručili su iz Močvare.

Komentiraj