HINA/ Damir SENČAR

‘Pokrene li Slovenija postupak, Hrvatska će znati odgovoriti’

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić komentirala je u ponedjeljak za N1 televiziju skorašnji razgovor Slovenije i Hrvatske pred Europskom komisijom.

“Dobili smo poziv EK da na stručnoj razini raspravimo pitanja koja je Slovenija stavila u svoju pritužbu. Hrvatska je na tu pritužbu odgovorila u pisanom obliku, sad nam predstoji jedna stručna rasprava pred EK, gdje ćemo dodatno razjasniti argumente”, rekla je Metelko-Zgombić.

U razgovoru će sudjelovati stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije, netko na razini zamjenika glavnog direktora iz stručne službe i uprave za ribarstvo iz EK. “Slovenija je pokrenula postupak jer tvrdi da RH svojim ponašanjem krši pravo EU. Skrenula je na to pozornost EK. Sad imamo postupak od 3 mjesesca. EK je tražila da se RH očituje, to smo mi učinili. Imat ćemo usmenu raspravu kako bi EK dobila pravi uvid o čemu je riječ. RH ne krši eurpsko pravo”, kazala je.

Metelko-Zgombić kaže kako će Hrvatska znati odgovoriti ukoliko Slovenija odluči ući u postupak pred sudom EU.

Naglasila je kako je stvar slovenske strane koga će poslati na razgovor, te dodaje da bi veliko iznenađenje bilo kada bi Slevenija poslala Karla Erjavca.

Komentiraj