Britanac Chris Froome (32) se nije umorio nakon što je upravo i po četvrti put Elizejskim poljima protutnjao kao vlasnik “žute majice”. Pobjednik Tour de Francea namjerava jahati najčuvenijom svjetskom utrkom još barem pet godina. Najveći trofej ovog sporta je dosad podizao 2013., 2015. i 2016. godine.

“Ne znam kako će se stvari odvijati i koliko ću biti u stanju to i realizirati ali se nadam da ću još pet godina voditi Tour i sam sebe pokušati dovesti u situaciju da ga osvojim i peti puta.”

Taj rekord drže Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Miguel Indurain i Bernard Hinault dok se varalicu Lancea Armstronga biciklistički svijet nastojit izbrisati iz memorije.

Vozač Sky Teama je uglavnom zadovoljan držanjem navijača i ukupnim ambijentom na Touru s iznimkom izrazito nabrijane klime na Velodromeu u Marseilleu kad su južnjaci žestoko bodrili svoje momke “Galske pijetlove”.

“Sve je u redu, pubilka je bila fantastična, a čujte, razumljivo je da su ljudi srčano disali za svog dečka…” – između ostalog je u razgovoru za Sky rekao Froome.

Komentiraj