POJAČANJA: Nakon Majstorovića, Osijek predstavio povratnika Jugovića

Vedran Jugović (29) predstavljen je u srijedu u Osijeku kao drugo pojačanje u ovom prijelaznom roku. Jugović je s Osijekom potpisao ugovor na tri godine.

Rođeni Osječanin karijeru je započeo u našem prvoligašu u koji se vraća nakon gotovo šest i pol godina. Posljednji klub u kojem je igrao bio je južnokorejski Jeonnam Dragons koji trenutno ima status drugoligaša, što je bio i jedan od osnovnih razloga Vedranova odlaska iz Jugoistočne Azije.

Jugović je za Osijek debitirao 3. kolovoza 2008., a za bijelo-plave ukupno je odigrao 119 utakmica, od čega 100 prvenstvenih, 15 u Kupu Hrvatske i 4 u kvalifikacijama Europske lige. Pritom je postigao 9 golova, 7 u borbi za bodove te po jedan u nacionalnom Kupu i Europi.

Početkom veljače 2013., zajedno s vratarom Vargićem, potpisao je za Rijeku u kojoj se zadržao tri i pol sezone uz okruglih 100 nastupa. U siječnju 2016. prihvatio je ponudu iz Južne Koreje.

Osječani su u utorak predstavili i Antu Majstorovića, prvo pojačanje za sljedeću sezonu. 25-godišnjak je protekle tri godine igrao u Lokomotivi, gdje je bio na posudbi iz Dinama. S ‘Modrima’ je imao ugovor do 2021. godine. Stoper je s Osijekom potpisao ugovor na 3+1 godinu.

Majstorović je rođen u Zagrebu, no inače je iz Hercegovine, a seniorsku je karijeru započeo u Imotskom. Potom ga je angažirao RNK Split u kojem je upsiao 43 nastupa, a neko je vrijeme bio i kapetan momčadi. Prihvatio je poziv iz Dinama i u srpnju 2016. stigao u Maksimir.

Komentiraj