Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije. Vrlo je gust promet na pojedinim graničnim prijelazima sa BiH na ulasku te sa Slovenijom na izlasku iz Hrvatske, a zabilježena su višesatna čekanja (Stara Gradiška, Županja, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica, Bajakovo, Bregana…), javlja u nejdelju poslijepodne Hrvatski autoklub.

U zoni radova na A2 Zagreb-Macelj od Jankomira prema Zaprešiću kolona je oko 2 km. Pred graničnim prijelazom Bregana (A3) u smjeru Slovenije kolona osobnih vozila duga je oko 3 km. Kolona je i zastoj pred naplatama Zagreb istok (A3).

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Ivanić Grad u smjeru Bregane, zbog prometne nesreće.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Prema dojavi MUP-a RH stanje na graničnim prijelazima je sljedeće: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Screenshot/HAK

Komentiraj