POI RIO: Katanušić osvojio peto, a Slivar sedmo mjesto

Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski atletičar Ivan Katanušić osvojio je peto mjesto u bacanju diska na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dok je naš drugi predstavnik u toj disciplini Josip Slivar zauzeo sedmu poziciju.

Katanušić je u Rio de Janeiro stigao kao srebrni s ovogodišnjeg europskog prvenstva u Grossetu gdje je disk bacio 55,59 metara, međutim u Brazilu nije uspio ponoviti taj rezultat. Na Olimpijskom stadionu je bacio 23 centimetara kraće, a njegov osobni rekord je 59,21.

“Na zagrijavanju sam bacio 59 metara, šteta što nisam to ponovio na natjecanju. Međutim, očekivao sam peto mjesto. Moram biti zadovoljan nakon što sam prošle godine imao lom zdrave noge,” kazao je 25-godišnji Imoćanin, član zagrebačkog AKOI Agrama koji ima potkoljenu amputaciju.

Katanušića je zasmetalo što su u kategoriji s potkoljenim amputacijama nastupili sportaši koji imaju obje noge.

“To baca ružnu sliku na natjecanje jer su u konkurenciji sportaša s amputiranim potkoljenicama nastupila petorica koja su imala obje noge. Osvajači medalja imaju obje noge i mogu raditi tehniku preskoka, to stvarno nema smisla,” kazao je.

Naš dugi predstavnik u ovoj disciplini Slivar je zauzeo sedmu poziciju s rezultatom 47,39 što je tri metra manje od njegovog osobnog rekorda.

“Nisam zadovoljan, jer sam loše bacao. Stvarno sam bacao katastrofa. Nije to bio moj dan,” poručio je 46-godišnji Slivar.

Zlato je osvojio Amerikanac David Blair s novim svjetskim rekordom 64,11. Blair je ove godine u Tempeu u Arizoni bacio svjetski rekord 63,61, a sada je taj rezultat popravio za 50 centimetara. Drugi je bio Akeem Stewart iz Trinidad i Tobaga sa rezultatom 61,72, dok je broncu osvojio Britanac Dan Greaves bacivši disk 59,57 metara.

Komentiraj