Pogledajte kako se Vučić obrušio na hrvatske novinare! “Ni vi ni vaše vodstvo neće voditi politiku Srbije”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon odluke Europske unije da se zabrani uvoz ruske nafte u Srbiju preko JANAF-a. Vučić je rekao kako je u nacrtu odluke Srbija bila izuzeta od toga, ali da je na inzistiranje Hrvatske ipak obuhvaćena odlukom.

Hrvatske novinare potom je optužio da su izmislili njegovu izjavu da je Hrvatska odgovorna za takvu odluku i ušao u verbalni konflikt s novinarima iz Hrvatske koji su mu pokušavali postavljati pitanja.

“Samo vas molim, nemojte vikati. Prvo da odgovorim ovdje, a onda ću ljubazno odgovoriti na vašu histeriju i nervozu”, rekao je hrvatskim novinarima, a potom odgovorio na pitanje novinarke srpskog Pinka.

“Ljudi su izmislili moju izjavu, da sam rekao da je Hrvatska kriva, a ja vam ponavljam – Hrvatska je samo radila svoj posao, sve ono što rade od 1941. godine, pa nadalje. Samo neka nastave raditi svoj posao. Što se nas tiče, ja ću govoriti o određenim dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim, političkim, dalekosežnim odlukama u narednom periodu”, kazao je Vučić.

Na opasku Hrvatskih novinara kako se na naslovnicama srpskih tabloida Hrvatsku uspoređuje s NDH, Vučić je rekao kako on nema svoje naslovnice.

“Je l’ vi govorite o meni ili srpskim medijima? Vi ste se pohvalili u vašim medijima, mi vam čestitamo na tome”, kazao je.

“Što se tiče uvođenja ili neuvođenja sankcija, ponovit ću vam još jednom – niste vi ti iz Hrvatske, ni vi ni vaše rukovodstvo koji ćete voditi politiku Republiku Srbije. Politiku Srbije vodit će građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji nametati svoju volju”, rekao je Vučić.

Plenković odgovorio Srbiji: “Ja sam očigledno glavni ustaša tamo”

Komentiraj