Press/Podravka

Podravka nagradila OPG-ove u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji

Temeljem Sporazuma s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji otkupa proizvoda zadruga branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Podravka je tijekom prošle godine ostvarila suradnju sa 16 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Kao zahvalu na uspješnoj suradnji i poticaj za nastavak iste, predstavnicima ovih OPG-ova u ponedjeljak u Koprivnici su uručene novčane nagrade.

Događanju su prisustvovali Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Nevenka Benić, državna tajnica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, Marijana Tkalec, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te voditelji Referalnih centara zadruga hrvatskih branitelja.

“Iznimno smo zadovoljni suradnjom sa zadrugama hrvatskih branitelja i OPG-ovima koji su u Podravki prepoznali sigurnog i kvalitetnog partnera u otkupu njihovih poljoprivrednih proizvoda, a ovim nagradama tu suradnju želimo dodatno osnažiti. Ove ćemo godine od naših kooperanata hrvatskih branitelja otkupiti preko 10 000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica, a naš je cilj daljnje povećanje udjela domaće primarne sirovine u gotovim proizvodima. Pozivamo stoga i druge zadruge hrvatskih branitelja i OPG-ove da se uključe u ovaj projekt suradnje“, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Komentiraj