Podignuta nova optužnica protiv Weinsteina zbog silovanja četiri žene

Harvey Weinstein, filmski producent koji odnedavno služi 23-godišnju zatvorsku kaznu, suočio se u četvrtak s novom tužbom u kojoj se navodi da je silovao četiri žene od koji je jedna imala samo 17 godina. Imena tih žena nisu navedena u tužbi ali se navodi kako su se silovanja dogodila između 1984. i  2013. godine, često nakon sastanaka na filmskim festivalima u Veneciji i Cannesu.

Za najmlađu žrtvu, 17-godišnju djevojku, navodi se da je bila silovana 1994. godine. Za drugu ženu se zna da je podrijetlom iz američke države Tennessee te se susrela s Weinsteinom u njegovoj hotelskoj sobi kako bi razgovarali o njezinom glumačkom prosperitetu. Nakon što ju je silovao, Weinstein ju je upozorio da, ako ikada ikome kaže što se dogodilo, ona ne samo da više nikada neće glumiti već će je njegovi suradnici pratiti te će fizički napasti i nju i njezinu obitelj.  Treća žena je 70-godišnjakinja iz Ekvadora koju je Weinstein silovao kada je imala 34 godine. Dogodilo se to u hotelu Majestic u Cannesu 1984. godine nakon što su razgovarali o njezinim nastojanjima da započne karijeru kao autorica dokumentarnih filmova. Četvrta žena je 38-godišnjakinja koja se susrela s Weinsteinom u restoranu Cipriani na Manhattanu 2008. godine te joj je obećao pomoći kako bi se njena karijera podigla na višu razinu. Prema optužnici, silovao ju je nekoliko dana kasnije u svom stanu nakon čega joj je zaprijetio kako će je uništiti ako nekome kaže što se dogodilo.

Ova tužba podignuta je u Los Angelesu te se očekuje da će Harvey Weinstein ove godine biti prebačen iz zatvora u New Yorku u Los Angeles kako bi prisustvovao suđenju.

Komentiraj