Počinje međunarodni sajam investicija REXPO 2019

Press/REXPO

Ministar Oleg Butković će svečano otvoriti najveći međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj, REXPO 2019.

Događanje svake godine posjećuju investitori iz Kine, Velike Britanije, Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sve kako bi se informirali o ulagačkim prilikama u Hrvatskoj. Od 26. do 27. studenog u zagrebačkom City Plaza centru održava se osmo izdanje sajma uz cilj osnaživanja nacionalne poslovne klime. Posjetiteljima će se predstaviti brojni investitori, projektanti i investicijski fondovi te svi oni koji svojim poslovanjem doprinose razvoju gospodarstva i ekonomije u regiji.

REXPO je podijeljen na dio u kojem gradovi i tvrtke predstavljaju svoje projekte te forumski dio posvećen najaktualnijim trendovima iz industrije. Prvi dan posvećen je infrastrukturnim projektima i investicijama.

Prva panel rasprava pod pokroviteljstvom ‘Barometar financija na tržištu nekretnina 2019’ će se baviti temom tržišta nekretnina, njegova financiranja i očekivanja u budućnosti. Na drugoj panel raspravi pričat će se o pozicioniranju Hrvatske na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj investicijskog mapi. Slijedi rasprava o najaktualnijim trendovima u stanogradnji.

O tome kako uspješno upravljati projektom govorit će Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, Goran Legac iz Hrvatskih cesta, Miroslav Pauzar, direktor RC Osijek iz Instituta IGH, Dinko Polić, Voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU u Hrvatskim vodama, Ilija Beljan iz tvrtke Gark Konzalting, Klemen Fajmut iz Consilium Expert Groupa…

Nakon službenog otvorenja i ove godine će se dodijeliti nagrada REXPO 2019 Best New Investment Award.

Drugi dan sajma posvećen je HTL-u (Hotels, Tourism, Leisure), a teme o kojima će se raspravljati su benchmarking hrvatskog hotelijerstva, razvoj plažnih resorta te hotelska arhitektura i dizajn. Tradicionalno će se dodijeliti nagrada Best New Hotel Award.

Cijeli program je dostupan na službenoj internetskoj stranici, a službeno vozilo sajma je CARWIZ rent a car.

Press/REXPO

Komentiraj