NACIONAL EKSKLUZIVNO OTKRIVA da ni pet mjeseci od odabira konzorcija koji za Vladu treba napraviti plan otkupa dionica Ine od MOL-a Vlada s njima nije potpisala ugovor. Vlada je i službeno potvrdila da je to istina, što otvara pitanje želi li uopće otkupiti dionice

Vlada Andreja Plenkovića još uvijek nije potpisala ugovor s investicijskim savjetnicima u postupku pripreme za otkup dionica MOL-a u Ini ili pronalaska novog strateškog partnera, iako je odluka o odabiru savjetnika donesena još 10. travnja, odnosno prije punih pet mjeseci. Ta informacija, koja je prošlog tjedna do Nacionala došla najprije neslužbeno, a potom su je iz Vlade i službeno potvrdili, najozbiljnije dovodi u pitanje namjere premijera Andreja Plenkovića u vezi rješavanja jednog od ključnih strateških pitanja Republike Hrvatske, a to je budućnost Ine i energetske neovisnosti zemlje.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakMAMIĆ ‘Vargi sam dao 500 000 kn za informacije o svastici’
Sljedeći članakPompeo će posjetiti Pyongyang tijekom vikenda
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.