PLENKOVIĆ ‘Svatko se može kandidirati za predsjednika HDZ-a’

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u intervjuu za Večernji list je istaknuo sigurnost u pobjedu HDZ-a na nadolazećim parlamentarnim izborima. Naglasio je da smatra kako Vlada vodi Hrvatsku u dobrom smjeru te da će to nastaviti činiti i dalje.

Plenković je najavio da će se sve bitne odluke, pa i ona o unutarstranačkim izborima, donijeti na vrijeme.

Kazao je i da se svatko tko misli da može pridonijeti stranci može kandidirati za predsjednika HDZ-a.

Premijer je rekao kako je ovaj tjedan na Predsjedništvu i Nacionalnome vijeću HDZ-a iznio vlastitu analizu izbora i saslušao šefa izbornoga stožera Ivana Anušića, ocjenivši kako je održana rasprava bila temeljita te da je u raspravi pružena jednoglasna potpora dosadašnjem smjeru politike HDZ-a i Hrvatske.

“Zadaća nam je da, nakon izbora, HDZ ostane najjača i pobjednička stranka, i siguran sam da ćemo ostvariti taj cilj”, kazao je Plenković.

Plenković je kazao i da je, slušajući nastupe Miroslava Škore, primjetio da je on “preuzeo retoriku Mosta te da su za njega HDZ i SDP isti”, što premijer smatra “pomalo bizarnim” za čovjeka koji je bio zastupnik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Osijeka.

“To ne može biti njegova originalna teza. Tu ne vidim iskrenost. Cijelo vrijeme imam dojam da izgovara tuđe teze, dok za razliku od njega govorim ono što mislim i i stojim iza svoga programa u HDZ-u”, smatra Plenković.

Upitan što znači “tvrda kohabitacija”, Plenković je kazao da to znači kohabitacija u skladu s Ustavom između dvije bitno različite političke opcije.

 

Komentiraj