Plenković: “Rora će zauvijek ostati upisan u hrvatskoj sportskoj povjesnici”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uputio je u četvrtak sućut obitelji u povodu smrti hrvatske i svjetske nogometne legende Krasnodara Rore poručivši kako će Rora zauvijek ostati upisan u hrvatskoj sportskoj povjesnici.

“Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Krasnodara Rore, hrvatske i svjetske nogometne legende, koji je bio i član Hrvatske demokratske zajednice. Član jedne od najsjajnijih Dinamovih momčadi, za koju je tijekom deset godina provedenih u plavom dresu, u 459 utakmica postigao 90 pogodaka, ostat će zauvijek upisan u hrvatskoj sportskoj povjesnici”, navodi Plenković u izrazima sućuti.

Ističe i da je Krasnodar Rora od šibenskog Šubićevca, preko Maksimira i belgijskog Standarda do francuskog Nancyja virtuoznom igrom uveseljavao navijače, a dao je svoj obol i u odgoju mladih naraštaja nogometaša.

Dva dana nakon što se na komemoraciji Slavena Zambate oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, preminuo je i Krasnodar Rora, još jedan član  Dinamove “zlatne generacije” iz 1967.

Preminuo Krasnodar Rora, jedan od najvećih igrača Dinama

Komentiraj