Plenković: “Nećemo pooštravati epidemiološke mjere”

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da Vlada neće pooštravati epidemiološke mjere, prenio je N1.

“Sigurno nećemo ići u neke mjere zatvaranja, pooštravanja”, kazao je Plenković novinarima poslije zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. “Vodit ćemo računa o svim aspektima, kako smo radili dosad, radit ćemo u budućnosti. Pronašli smo pravi balans, pogodili smo mentalitet hrvatskog čovjeka”, ustvrdio je i još jednom pozvao na cijepljenje.

Hvalio je postignuća svoje vlade i stranke. “Zadovoljni smo rejtingom HDZ-a, na 30 je posto, vodimo Vladu, suočavamo se s izazovima koji su u hrvatskom društvu dominantni, to je prije svega borba s panedmijom i svim što je ona promijenila u načinu funkcioniranja života. Zadovoljni smo što nam je praktički cijela ljetna sezona ostala u naranačastom prema karti ECDC-a, to je omogućilo izuzetno dobru turističku sezonu koja će prema procjenama Ministarstva turizma biti između 70 i 75 posto rekordne 2019. To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak”, rekao je Plenković.

“Na tom tragu su i dobri podaci za drugi kvartal, rast BDP-a od 16,1 posto, kada to stavimo u kontekst najveće prosječne plaće ikada u Hrvatskoj, preko 7100 kuna, nikad veća zaposlenost, nikad manja nezaposlenost, izbjegnute socijalne frakture, onda s opzimizmom možemo gledati na što brži ekonomski oporavak Hrvatske i to je temeljna zadaće Vlade”, dodao je.

Rekao je da je obnova Banovine jedna od ključnih projekata Vlade te da se ona mora ubrzati.

“Moramo ubrzati procesi kako bi se obnova na području Banovine, ali i Zagreba ubrzala”, kazao je.

Komentiraj