HINA/ Daniel KASAP/ dk

PLENKOVIĆ ‘Marić se u Agrokoru nije bavio izvješćima, tu smo priču već prošli’

Premijer Andrej Plenković u petak je ponovio da će se Vlada o Agrokoru očitovati u ponedjeljak nakon objave cjelovitog revizijskog izvješća te istaknuo kako se ključnim i nužnim pokazalo angažiranje revizorske kuće PriceWaterhouseCoopers, čiji će podaci “biti korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim pravnim procesima”.

“Jasno smo jučer kazali, pričekat ćemo cjelovito izvješće koje će biti u ponedjeljak i nakon što ga temeljito proučimo dat ćemo cjeloviti komentar”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara nakon što je položio lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora.

“Ono što se pokazalo ključnim i nužnim je da je izvanredna uprava angažirala jednu od četiri ključne revizorske svjetske kuće da napravi cjelovitu reviziju i ti podaci bit će korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim pravnim procesima”, istaknuo je.

Kazao je i kako ga ne zanimaju komentari čelnika SDP-a Davora Bernardića, nakon što je u četvrtak objavljen prvi dio revizorskog izvješća.

Predsjednik SDP-a je, naime, ocijenio kako ili laže izvanredni povjerenik Ante Ramljak govoreći da je Agrokor godinama poslovao s gubitkom ili ministar financija Zdravko Marić koji je, rekao je Bernardić, 26. siječnja ove godine tvrdio da je s Agrokorom sve u redu.

Plenković je najprije na pitanje novinara odgovorio protupitanjem: “Jeste li vi njegov odvjetnik?”, a potom o Bernardićevom komentaru rekao: “To me ne zanima što on kaže”.

Upitan smatra li da Zdravko Marić, koji je jedno vrijeme bio zaposlenik Agrokora, ništa nije znao o stanju u koncernu, premijer je odgovorio da se Marić u Agrokoru nije bavio financijski izvješćima.

“Zdravko Marić je ministar u Vladi koji se, dok je radio u Agrokoru, nije bavio izradom financijskih izvješća, tu smo priču prošli prije pola godine”, rekao je.

Premijer je rekao i kako nije naložio da se pregleda i elektronička komunikacija povjerenika Ramljaka, kao što je to, na njezin zahtjev, napravljeno u slučaju potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Smatra da za to u slučaju Ramljaka nema potrebe.

“Mislim da nema potrebe. Nakon ovoga što sam vidio mislim da nema potrebe”, rekao je Plenković na novinarski upit je li naložen i pregled Ramljakovih mobitela.

Komentiraj