Marko Lukunic/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Kao društvo se moramo voditi time da se nasilje sprječava”

Premijer Andrej Plenković u petak je u Virovitici, gdje se obilježava 29. obljetnica osnutka ogranka HDZ-a, komentirao stravični slučaj s Paga, te slučaj Daruvarac.

“Napravili smo sve što se moglo, inspekcijski nalazi, ministrica je bila i jučer cijeli dan u Zadru, danas je provela dio dana tamo. Dobila je preliminarne nalaze, već je predložila razrješenje ravnateljice, vidite da su uočeni neki propusti. To su sve stvari koje nas upućuju na to da moramo ojačati sustav države koji će prije svega zaštititi prava djece”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Dodao je kako je točno da je u zadnje vrijeme jako puno ‘negativnih primjera i slučajeva’. “Kao društvo se moramo voditi time da se nasilje sprječava, da se počinitelji najstrože sankcioniraju. Tu zaista mislim da ćemo morati, kao što je bio slučaj premlaćivanja djevojke u Zadru, vidjeti što se treba učiniti da Zakon o kaznenom postupku bude bolji nego danas i da se te neke nedoumice u sudskoj praksi, koliko može trajati pritvor, koliko i u kojim slučajevima se mogu izricati mjere opreza, moramo vidjeti kakve su donje granice za neka kaznena djela. Jesu li dovoljne, a ne da netko tko počini ovakva strašna kaznena djela dobiva blage kazne”, rekao je premijer Plenković.

Komentiraj